Nyhedsbrev: August 2022

Hele Aktive Ejeres nyhedsbrev juni 2022 kan læses her: Nyhedsbrev august 2022

En leder af Henrik Sass Larsen, administrerende direktør i Aktive Ejere, og Jonathan SH. Nielsen, direktør i Aktive Ejere

Kære medlem af Aktive Ejere,

Efter de radikales ultimatum til Mette Frederiksen har valgtrommerne buldret højt – og sikke et valg vi kigger ind i. Vi har mindst tre realistiske bud på en kommende statsminister. Der er 15 opstillingsberettigede partier, hvilket i historisk perspektiv kun er overgået af folketingsvalget i 1987, hvor 16 stillede op. Meningsmålingerne tegner et broget billede, hvor flertallet og vejen til 90 mandater skifter dagligt. Allerede før valget er udskrevet sammenlignes det med ‘jordskredsvalget’ i 1973.

Vi har tænkt grundigt over, hvad Aktive Ejeres rolle skal være i det, der venter, og på et tidspunkt hvor meget handler om navnelege og positionering, har vi lagt os fast på, at foreningen skal byde ind med politik og konkrete forslag. Og der er nok at tage fat på, for de der tager erhvervspolitikken alvorligt. Forhåbentligt vil den konstruktive tilgang betyde, at politikere i begge lejre forpligter sig på gode ideer og relevante forslag.

Vi kræver ikke store skattelettelser, men at oprigtige bekymringer bliver taget alvorligt. De danske rammebetingelser skal selvfølgelig være konkurrencedygtige med de betingelser, som vores naboer tilbyder, og når Arne-finansieringen pludselig og utilsigtet rammer dem, der står i spidsen for den grønne omstilling, så er det ikke for smart. Det er heller ikke for smart, når myndigheder sår så stor tvivl om skattekreditordningen, at de tidlige vækstvirksomheder ikke tør benytte muligheden. Forbindelseslinjerne mellem myndigheder og erhvervsliv skal styrkes.

Finanstilsynet er en vigtig partner for branchen, og mens vi har forståelse for at risiko skal afklares og mitigeres, så kan lange sagsbehandlingstider og uklare krav være udfordringer, som branchen ikke kan forventes at stå igennem alene. Om lidt er de reviderede FAIF-regler færdigbehandlet i det europæiske system – derefter bliver danske myndigheders og lovgivers tur. Og implementeringen betyder noget. Afrapporteringskrav skal være proportionale og relevante. Også dette kræver gode forbindelseslinjer.

Endelig står vi ikke kun og kigger ind i en økonomisk usikker tid, men også fortsat i en tid med store rekrutteringsudfordringer. Lige såvel som dansk arbejdskraft løbende skal opkvalificeres og flere skal finde vej til arbejdsmarkedet, så er der behov for at tiltrække udenlandske medarbejdere. Uanset om det er investeringsprofessionelle til jeres egne teams eller svejseteknikere eller elektrikere til jeres porteføljevirksomheder. Der er rigeligt at problemstillinger at kigge ind.

Med venlig hilsen,
Henrik Sass Larsen og Jonathan Schacht Halling Nielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.