Skip to main content

Nyhedsbrev: Juni 2022

Hele Aktive Ejeres nyhedsbrev juni 2022 kan læses her: Nyhedsbrev juni 2022

En leder af Henrik Sass Larsen, administrerende direktør i Aktive Ejere, og Jonathan SH. Nielsen, direktør i Aktive Ejere

Kære medlem af Aktive Ejere,

Sommerferien står for døren efter hektiske måneder, og selvom vi nu er i det, der i gamle dage blev kaldt agurketiden, så er landets dagblade fortsat i breaking: krig i Ukraine, tour de France i Danmark, masseskyderi i Fields og minkkommission og muligt mistillidsvotum mod statsministeren. Dertil kommer tidernes store økonomiske usikkerheder: inflation, høje energipriser, udfordrede forsyningslinjer og manglende arbejdskraft.

I Aktive Ejeres sekretariat ved vi, at det kræver meget af jer at manøvrere i den store uforudsigelighed, og husk derfor gerne, at vi fortsat er her og gerne bakker op, når der f.eks. melder sig udfordringer med genstridige offentlige myndigheder. Selv kigger vi ind i et andet halvår, der byder på væsentlige prioriteringer for foreningen.

FAIF-revisionen lakker stille og roligt mod enden, og et tilpasset direktiv ventes på plads inden juleferien. Der ligger et forslag uden helt store knaster, og vi glæder os over, at det resultat blandt andet er tilvejebragt gennem et godt samarbejde mellem foreningssekretariatet og flere engagerede medlemmer.

Tak til jer, der har været med. Forhåbentlig kan bolden rulles det sidste stykke i mål uden for hårde kampe. Både Danmark og Europa har brug for risikovillig kapital, især når de økonomiske vinde blæser så stærkt som nu. Herhjemme har et flertal i Folketinget netop erklæret sig villige til at afskaffe den skadelige fantomskat i forbindelse med salg af virksomheder.

Den betyder som bekendt, at sælger beskattes af fuld salgspris og uden hensyn til eventuelt justerede milepælsbetalinger. Det har længe stået på Aktive Ejeres ønskeseddel. Nu skal der følges op på, at den erklærede politiske vilje manifesterer sig i egentlig handling. Her kan et valg komme i vejen, men så må der følges op med et nyt Folketing.

Efter et bredt samarbejde under ledelse af Claus Gregersen fra Chr. Augustinus Fabrikker har foreningen netop afleveret en række konkrete forslag og anbefalinger til Nasdaq og First North med henblik på fælles styrkelse af det danske small-cap børsmarkedet. Herfra skal der lyde en stor tak for det konstruktive samarbejde, som vi glæder os til at folde yderligere ud i månederne, der kommer.

På arrangementssiden ser vi især frem til for første gang at afholde Nordic Fundraising Summit specifikt for venture-medlemssegmentet. Der er godt gang i den danske venturescene, og fra foreningens side vil vi naturligvis gerne bakke op om den virketrang, der præger aktørerne. Derfor gør vi et stykke arbejde for at bringe investorer og managere sammen. Deloitte har lovet at lægge lokaler til arrangementet.

Vi ser også frem til at prøve et tilpasset koncept for foreningens traditionsrige Topmøde. Ambitionen er fortsat at bringe medlemmer sammen om både fagligt indhold og socialt samvær, og vi vender tilbage til Hotel Hesselet i Nyborg, som så mange medlemmer sætter pris på. Men vi ved, at jeres tid er blevet mere værdifuld efter corona, og derfor bliver konceptet strammet op, og vi vil kunne komme igennem programmet på en enkelt begivenhedsrig dag. Vi håber derfor, at I alle vil sætte kryds i kalenderen onsdag den 9. november. Der vil fortsat være mulighed for overnatning, men I vil kunne få en arbejdsdag ud af torsdagen.

Rigtig god sommer til jer alle.
Henrik Sass Larsen og Jonathan SH. Nielsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.