Henriettes Leder

En verden i forandring

EU og Danmark befinder sig i en brydningstid og ser ind i en verden, som er præget af handelskrig mellem USA og Kina, de gule vestes indtog i Paris og selvfølgeligt det kaotiske Brexit-forløb, som bedst illustreres af smerten ved at hive et plaster langsomt af. I nat traf EU således beslutning om at forlænge briternes exit-dato til den 31. oktober, hvilket køber briterne lidt tid, men ikke ændrer på, at vi efter 46 års parløb med Storbritannien i EU, nu står ved endestationen for én æra og skal træde ind i en ny.

Uden yderligere sammenligning i øvrigt, har vi også i DVCA afsluttet en æra og er påbegyndt en ny. I forbindelse med årets generalforsamling valgte Ole Steen Andersen, vores formand igennem mere end 10 år, at takke af, hvorefter Christian Frigast er valgt som ny formand for DVCA. Der skal naturligvis lyde en stor tak til Ole, for hans kæmpe indsats igennem mange år og en ligeså stor tak til Christian, for at påtage sig ansvaret for at bygge videre på dette arbejde. Vi glæder os til samarbejdet.

Impact investments vinder indpas – også hos DVCA

Vores årlige Nordic Fundraising Summit blev traditionen tro afholdt i marts, hvor 39 globale investorer fra hele verden – og med mere end 8.500 mia. kr. under forvaltning; et beløb, der er næsten fire gange større end det samlede danske BNP – fløj til København for at mødes med danske og udenlandske kapital- og venturefonde. Arrangementet blev igen i år afholdt hos Deloitte og bød på oplæg af Copenhagen Economics om den nordiske venturescene og Preqin om fundraising-scenen for især venturefonde i 2019. De skal alle have tak for deres bidrag til at gøre konferencen til en succes.

I DVCA oplever vi hvordan impact investments fylder mere og mere, ikke mindst blandt vores medlemmer og andre investorer. Derfor søsætter vi nu en konferencerække, hvor vi fra gang til gang dobbeltklikker på nogle af de områder, som indgår i FN’s 17 verdensmål. Første arrangement løber af stablen den 13. maj, hvor vi med deltagelse af udviklingsminister Ulla Tørnæs – og sammen med nogle af DVCA’s medlemmer, bl.a. IFU, A.P. Møller Capital og Danske Bank – Growth and Impact – sætter fokus på ”Impact Investments in Afrika”. Især FN-perspektiverne fattigdom, sult, uddannelse, jobskabelse og økonomisk vækst har særlig stor betydning for det afrikanske kontinent og åbner en verden af muligheder for innovation.

Bill Clintons slogan ”It’s the economy, Stupid” er stadig aktuelt
På den hjemlige bane kan ingen længere være i tvivl om, at valgkampen er skudt i gang; dog uden fokus på dansk økonomi. Det er ”en lettelse for de dårligste politikere. Og en ulempe for de bedste”, skrev Bjarne Corydon i Børsens leder forleden og efterlyste lidt ånd fra Bill Clintons valgkampagne i 1990, hvor vejen til sejr blev banet med sloganet: It’s the economy, stupid.

Manden bag dette slogan var James Carville, én af Clintons nærmeste rådgivere, som vi meget aktuelt får besøg af på årets Nordic Private Equity Summit, som bliver afholdt den 19. juni hos EY. Her vil fokus være på ESG, disruption og fundraising, og byde på spændende oplæg ved bl.a. Kasim Kutay, CEO, Novo Holdings; Øystein Moan, CEO, Visma og Dana Haimoff, Managing Director, J.P. Morgan Asset Management. Skynd dig med tilmeldingen til Nordens største Private Equity summit.

Summer Academy – et nyt initiativ målrettet de unge
Sidst men ikke mindst vil jeg benytte lejligheden til at fremhæve et nyt initiativ i DVCA, nemlig vores Summer Academy for unge med interesse i vores økosystem.

Det løber af stablen den 14.-16. august hos Bech-Bruun og har derudover Bain, Sampension, byFounders og Axcel som sponsorer. Fra sekretariatets side vil vi gerne opfordre alle unge med interesse for vores økosystem – dvs. venture- og kapitalfonde samt Business Angels – at sende os en ansøgning. Akademiet er for såvel kandidatstuderende, nyuddannede og unge på første stadie af deres karriereforløb, som er nysgerrige på, hvad vores økosystem byder på af muligheder, og som skal i gang med at opbygge et netværk blandt andre unge, med tilsvarende interesser.

Hvad ser investorerne i kapitalfondsmodellen?
Månedens nyhedsbrev byder desuden på endnu en fremragende artikel af Nikolai Steensgaard, hvor han denne gang har været inde i maskinrummet hos investorerne og har interviewet Anette Eberhard, Managing Partner i PKA AIP, som fortæller om de positive erfaringer PKA har med at investere i kapitalfonde: ”Man kan sige, at kernen i, at vi investerer i en kapitalfond, er, at vi investerer i managers, der er rigtig gode til at udvikle virksomheder – og dermed skabe værdi. Det er det, der er kapitalfondenes spidskompetence. Historisk set har kapitalfonde performet på et niveau, der gennemsnitligt er mellem tre og seks pct. højere end et sammenligneligt aktieafkast,” udtaler hun blandt andet.

For DVCA er investorernes syn på kapitalfonde en vigtig fortælling, da det ofte går under radaren i den offentlige debat, hvordan vores medlemmer i mange henseender er velfærdsstatens højt specialiserede forlængede arm og endda gør en forskel på en ordentlig måde. Eller som Anette Eberhard forklarer det: ”Min grundholdning er, at de selskaber, der opfører sig ordentligt og etisk korrekt, faktisk vil levere det bedste afkast på den lange bane. Det er vigtigt for os. Vi kigger på, om de managers, vi investerer i, har et ordentligt etisk kodeks – og om de lever op til det.”

Med disse ord ønskes I god læselyst.

Christian Frigast, Formandsskifte, Henriette Kinnunen, Impact investments, Ole Steen Andersen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Created and hosted by Group Online.